Đoković u tri seta bolji od Sinera, boriće se za osmu titulu

Đoković u tri seta bolji od Sinera, boriće se za osmu titulu

Novak Đoković pobijedio je Janika Sinera 3:0(6:3, 6:4, 7:6) i plasirao se u finale Vimbldona na kojem će juriti svoju osmu titulu.

Meč je trajao dva sata i 47 minuta.

Drugi teniser svijeta je otvorio meč svojim servisom u kojem je Siner na samom startu uspio da dođe do dvije brejk prilike, ali Đoković je ostao hladne glave i odbranio svoj servis.

Siner nije bio toliko siguran na svom servisu, pa je jedna brejk prilika bila sve što je potrebno Đokoviću da dođe do brejka prednosti kojeg je uspješno odbranio na svom servisu.

U naredna četiri gema oba tenisera su zadržala svoj servis, doduše Đoković nešto teže, morao je srpski teniser da brani dvije brejk šanse u petom gemu, ali je bio sigurniji na sljedećem svom servisu i došao do prednosti 5:2.

Siner je iskoristio svoj servis da smanji na 5:3, ali nije imao odgovora na bombe sa Đokovićevog servisa kojima je došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Nakon dva sigurna gema u kojima su oba tenisera zadržala servis, u trećem gemu Đoković stiže do brejka prednosti i u drugom setu. 

9925947e7ae845ff90349c1be02df4ca04adb8a1e946248e7afa13328a2e09b32600x900

Do kraja seta više nije bilo gubitka servisa niti jednog tenisera, tako da je Novak dobio i drugi set 6:4.

Tvrdo je bilo u trećem setu, niko nije mogao doći do brejka iako je bilo prilika za oba tenisera, Đoković se dosta više mučio na svome servisu, a najviše je rizika bilo u desetom setu kada je Siner imao dvije set lopte na Novakovom servisu. Ipak, branilac titule je pokazao mentalnu veličinu izjednačivši rezultat na 5:5.

U naredna dva gema nije bilo iznenađenja i otišlo se u taj brejk u kojem je Đoković neprikosnoven, 7-4 i prolaz u novo finale.

Đoković će u finalu igrati sa boljim iz duela Medvedeva i Alkaraza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.