Siner prvi put u polufinalu Vimbldona
Foto: Wimbledon/Twitter

Siner prvi put u polufinalu Vimbldona

Janik Siner je prvi polufinalista ovogodišnjeg VImbldona, u muškom singlu.

Osmi nosilac londonskog slema pobijedio je Rusa Romana Safijulina sa 3:1 – 6:4, 3:6, 6:2, 6:2 poslije dva sata i 17 minuta.

Siner je prvi set dobio zahvaljujući brejku u devetom gemu.

U drugom setu Italijan je vodio 3:1, a onda je Rus sa pet gemova u nizu stigao do izjednačenja.

U trećem setu bilo je 2:2, da bi Siner osvojio četiri gema zaredom i poveo sa 2:1, a na identičan način Siner je dobio i četvrti set, a ujedno i meč za prvo grend slem polufinale u karijeri (do sada je na svim slemovima stizao do četvrtfinala).

Siner sada čega pobjednika meča Andrej Rubljov – Novak Đoković, a trenutno je 1:1 u setovima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.