Borelj: Crna Gora konzistentno pokazuje da bira put ka EU kao svoj strateški pravac i budućnost za svoj narod
Žozep Borelj

Borelj: Crna Gora konzistentno pokazuje da bira put ka EU kao svoj strateški pravac i budućnost za svoj narod

Visoki predstavnik za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku EU Žozep Borelj zahvalio je bivšem predsjedniku Milu Đukanoviću na pismu koje mu je uputio povodom završetka mandata.

Borelj između ostalog ističe da je EU odlučna u namjeri da štiti mir i stabilnost i da radi na ostvarivanju prosperiteta na Zapadnom Balkanu, i izuzetno poštuje partnerstvo Crne Gore kao susjeda, saveznika, i buduće države članice.

"Cijenim vaša dugogodišnja nastojanja da približite Crnu Goru i EU, i da Crnu Goru dovedete do toga što je danas – predvodnik u procesu pristupanja EU", naveo je Borelj.

Borelj vjeruje da je zajednička snažna odlučnost da Crna Gora dobije svoje mjesto u EU.

"Bezbjedonosni izazovi sa kojima se danas u Evropi suočavamo pokazuju koliko je značajno da smo jedni uz druge. EU pozdravlja kontinuiranu punu usklađenost Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjedonosnom politikom.

Crna Gora konzistentno pokazuje da bira put ka EU kao svoj strateški pravac i budućnost za svoj narod.

Želim da Vam se iskreno zahvalim na dobroj saradnji proteklih godina. EEAS će nastaviti da pruža podršku naporima da se Crna Gora zadrži čvrsto na putu ka EU i da se prodube reforme koje su obavezne kako bi zemlja napredovala u procesu EU integracija. Posvećen sam i nastavku naše saradnje, radu na stabilnosti i prosperitetu, da učinimo da budućnost Crne Gore u Evropskoj uniji postane stvarnost, što ostaje naš zajednicki cilj", stoji u Boreljovom pismu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.