Zna se kome pripada prvo mjesto na ATP listi: Đoković se vratio na tron
Novak Đoković

Prvi teniser svijeta započeo 389. nedelju na vrhu svijeta

Zna se kome pripada prvo mjesto na ATP listi: Đoković se vratio na tron

Novak Đoković je započeo rekordnu 389. nedjelju na čelu ATP liste sa 7.595 bodova.

Najbolji teniser svijeta trenutno ima 420 bodova više od drugoplasiranog Karlosa Alkarasa, ali ukoliko Španac osvoji Kvins na kom će igrati prije Vimbldona, vratiće se na prvo mjesto ATP liste, jer Novak do trećeg grend slema sezone, neće nigdje nastupiti.

Treći je Rus Danil Medvedev, a na četvrtoj poziciji se nalazi Norvežanin Kasper Rud. Potom slijede Grk Stefanos Cicipas, Danac Holger Rune, Rus Andrej Rubljov, Amerikanac Tejlor Fric, Italijan Janik Siner i još jedan Amerikanac Frensis Tijafo, koji je nakon titule u Štutgartu napredovao dvije pozicije i prvi put je u Top 10.

Od ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je nazadovao za jedno mjesto i sada je 40. igrač svijeta sa 985 bodova. Dušan Lajović je pokvario plasman za šest mjesta i trenutno se nalazi 51. poziciji sa 854 boda. Laslo Đere je pao za pet mjesta i sada je 65. igrač svijeta sa 791 bodom. Hamad Međedović je napredovao dvije pozicije i trenutno je 156. na ATP listi sa 366 bodova, dok je Filip Krajinović pao za čak 101. poziciju i trenutno je 206. teniser svijeta sa 281 bodom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.