Danka Kovinić podigla trofej u Portugalu
Danka Kovinić

Danka Kovinić podigla trofej u Portugalu

Crnogorska teniserka Danka Kovinić osvojila je ITF turnir u portugalskom Oeirašu, koji donosi 100 WTA poena.

Najbolja naša igračica je lako slavila protiv Španjolke Rebeke Masarove - 2:0 (6:2, 6:2). Masarova, kojoj je otac Slovak a majka Španjolka, rođena je u Bazelu, a u karijeri je osvojila šest ITF titula. Trenutno je 92. igračica na svijetu, a najbolji rejting je imala u februaru ove godine kada je bila 90.

Danka je, sa druge strane, bila peta kosturašica u Oeirašu i 72. je na svijetu.

Odigrala je odličan meč u dva rezultatski identična seta. U oba je po dva puta oduzimala servis rivalki a dozvolila samo jednu brejk loptu u četvrtom gemu drugog seta, koju je spasila. Drugi set je trajao 20 minuta duže od prvog, meč ukupno 70 minuta.

Iza Danke je odličan turnir u Portugalu, jer je na putu do finala pobjeđivala i nekadašnju finalistkinju Vimbldona Oženi Bušar, kao i 34. teniserku na WTA listi - Čehinju Mari Buzkovu. U polufinalu je juče bila boja od Španjolke Sare Soribes Tormo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.