DPS: Osuđujemo napad na potpredsjednika Erakovića, hitno istražiti slučaj i procesuirati odgovorne
Demokratska partija socijalista

DPS: Osuđujemo napad na potpredsjednika Erakovića, hitno istražiti slučaj i procesuirati odgovorne

Najoštrije osuđujemo napad na potpredsjednika naše partije dr Jevta Erakovića koji se desio danas u Podgorici, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista.

"Devijantno ponašanje, nasilje, mržnja i netrpeljivost, koji su preplavili naše društvo posljedica su šovinizma i ekstremizma, koji su zavladali u atmosferi dominantno kreiranoj od strane vlasti i dvije vlade formirane nakon 30. avgusta 2020. godine, Krivokapićeve i Abazovićeve. Bilo da se radi o fizičkim napadima ili verbalnim, bilo da su prijetnje upućene neposredno ili putem društvenih mreža, zajednički imenitelj je da su bazirane na etničkoj ili vjerskoj osnovi", poručju iz DPS-a.

Dodaju da je jasno da je cilj tih napada, zastrašivanja i prijetnji da velikosrpsku ideologiju nametnu kao državnu, i na taj način unište građanski karakter Crne Gore.

Naglašavaju da državni organi nijesu stali u zaštitu svojih građana, i tako su samo podstakli nasilnike da sprovode svoje nasilje.

"Žrtve takvog stanja u društvu postali su svi oni koji su se svojim društvenim i političkim angažovanjem usprotivili podrivanju onih temeljnih vrijednosti koje su mukotrpno izgrađivane u Crnoj Gori decenijama unazad, i na kojima naša država počiva", ističe se u saopštenju.

Danas navode nije napadnut samo poslanik Skupštine Crne Gore i potpredsjednik jedne političke partije.

"Napadnut je jedan doktor, neko ko se bavi najhumanijim pozivom. A prije svega napadnut je čovjek koji je u tom trenutku svoje slobodno vrijeme provodio sa suprugom i djetetom. Sve navedeno implicira da su moralna i ljudska načela pala na najniže grane. Demokratska partija socijalista traži od  nadležnih državnih ograna da navedeni slučaj istraže, obavijeste o tome javnost i odgovorne za ovaj nemili događaj što hitnije procesuiraju", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.