Rožajka tuži medicinsku sestru zbog infekcije
Opština Rožaje

Rožajka tuži medicinsku sestru zbog infekcije

Rožajac Sabahudin Nurković kazao je da će njegova supruga S.N. (38) podnijeti tužbu protiv medicinske sestre A.Z. u Hitnoj pomoći u tom gradu zbog nesavjesnog pružanja medicinske pomoći i ugrožavanja zdravlja.

On tvrdi da je S.N., nakon što je primila injekciju sa lijekom u Hitnoj pomoći, na mjestu uboda dobila infekciju, zbog čega je završila u Opštoj bolnici u Beranama, a nakon intervencije na hirurgiji, i dalje prima terapiju.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore juče nijesu željeli da se oglašavaju, jer, kako kažu, nijesu upoznati sa tim slučajem, niti su dobili pritužbu od strane pacijenta.

”Mojoj supruzi su tek danas skinuli konce nakon hirurškog zahvata u bolnici u Beranama, i dalje se ne osjeća dobro, a ljekar je rekao da je ostao gnojni čvor, koji se mora dalje pratiti. Kada se oporavi, angažovaćemo advokata i tužiti medicinsku sestru A.Z., ali i podnijeti žalbu zaštitniku prava pacijenata u Hitnoj pomoći”, kazao je Nurković "Danu".

On je dostavio i otpusnu listu iz bolnice u Beranama, kao i fotografije.

Prema njegovim riječima, supruga je početkom februara potražila medicinsku pomoć u Hitnoj u Rožajama zbog visoke temperature, groznice i kašlja, odnosno zbog simptoma gripe.

”Ljekar je propisao injekciju, koju je dala medicinska sestra. Supruzi je bilo loše odmah po izlasku iz Hitne, šalila se na jake bolove na mjestu uboda. Bolovi su bili sve jači, a okolno tkivo i koža upaljeni i crveni. Nakon toga, izabrani ljekar je opet uputio u Hitnu pomoć, zbog toga što je kod njih primila injekciju. Glavna sestra joj je rekla da će "to proći" i da "to mora tako" nakon injekcije. Kada je ponovo otišla u Hitnu, jer nije više mogla da trpi jake bolove, a infekcija je zahvatila veliki dio tijela, dali su joj uput za Opštu bolnicu u Beranama. Hirurg je očistio infekciju, koja je bila duboko zahvatila tkivo i dobila je terapiju antibiotika. Svaki dan, dva puta dnevno, morala je ići na previjanje. Danas su joj skinuli konce i rečeno je da "rana nije dobro", te da je ostao "gnojni čvor",  kaže ogorčeni Rožajac.

On ističe da i u otpusnoj listi piše da je intervencija rađena zbog infekcije nakon primljene injekcije.

”Na ovome neće ostati. Mi ne znamo šta je izazvalo infekciju, da li sadržaj injekcije ili igla koja nije bila sterilna. U Hitnu je otišla zbog gripe, a izašla je sa teškom infekcijom”, dodaje Nurković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.