Napitak
Ilustracija

Napitak "unutrašnji tuš" po preporuci nutricioniste

Društvenim mrežama je zavladao trend koji se zove „unutrašnji tuš“. U pitanju je napitak od čia semenki koji ublažava zatvor.

Mješavina koju preporučuje poznati nutricionista Deril Gufre sastoji se samo od vode, čia semenki i limunovog soka i on tvrdi da pomaže u poboljšanju zdravlja i varenja.

U video snimku na Instagramu koji govori o prednostima ovog napitka, Deril objašnjava da visok sadržaj omega-3 masnih kiselina u čia semenkama pomaže u smanjenju upale u crijevima i unapređuje bolje zdravlje mozga. Sjemenke su bogate vlaknima i kada se namoče u vodi, pretvaraju se u gel koji je lako svarljiv a može i da pomogne u podmazivanju i hidrataciji sluznice crijeva i samim tim pomaže hrani da se lakše „kreće“.

On upoređuje efekat sa prirodnim laksativom.

Recept za napitak

Jednostavno uzmite čašu vode, dodajte dvije kašike čia semenki i promiješajte da se sjedini. Ostavite mješavinu samo pet minuta, kako bi čia semenke dobile gelastu strukturu.

Dodajte malo limuna i prstohvat himalajske soli i popijte.

Najbolje je popiti ga na prazan stomak, dakle najmanje 30 minuta prije jela Ili najmanje 90 minuta nakon što ste poslednji put jeli.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.