Napitak koji čisti sinuse, ublažava kašalj i jača imunitet
ILUSTRACIJA/ - SHUTTERSTOCK

Napitak koji čisti sinuse, ublažava kašalj i jača imunitet

Riješite se prehlade uz ovaj napitak koji se pravi uz samo dva sastojka koja sigurno već imate kod kuće.

Blagotvorno dejstvo meda svima je dobro poznato, a cimet se smatra jednim od najzdravijih začina. Kada ih kombinujete, dobićete zdrav napitak koji će vam zaista pomoći tokom sezone virusa.

Vjeruje se da ovo prirodno piće pomaže jačanju imuniteta, kod hroničnog kašlja, umora, ali i čisti sinuse. Poznato je da je med aktivator imunog sistema, da ima antianemična i antisklerotična svojstva. Zahvaljujući svom hemijskom sastavu utiče na formiranje krvnih elemenata crvenih i belih krvnih zrnaca, piše Danas.

S druge strane, cimet je bogat antioksidansima i drugim korisnim jedinjenjima, a istraživanja pokazuju da može pomoći u kontroli šećera u krvi, zaštiti od srčanih bolesti i smanjiti upale.

Evo kako da pripremite napitak od meda i cimeta:

Kašiku meda i dvije kašičice cimeta u prahu pomiješati u 1dl mlake vode. Miješajte dok se med ne rastvori. Mada, pored ovog napitka, ako želite, možete miješati samo med i cimet, bez vode.

Pijte napitak dva puta dnevno, najbolje tri dana za redom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.