Knežević: Iniciraćemo dijalog o objedinjavanju parlamentarnih i predsjedničkih izbora
Milan Knežević

"Dvije partije ispod cenzusa trebale da dobiju 10 resora, šta je problem pitajte njih"

Knežević: Iniciraćemo dijalog o objedinjavanju parlamentarnih i predsjedničkih izbora

Iniciraćemo dijalog da dođe do objedinjavanja predsjedničkih i parlamentarnih izbora, pa neka građani sude o svima nama, mi nemamo strah sve smo radili javno i transparentno, poručio je jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

On je kazao da su danas poslali jasnu poruku.

"Imali ste najpošteniji prijedlog, da dvije stranke bez cenzusa dobiju 10 resora, a šta je sada bio problem moraze da pitate njih", poručio je Knežević.

On je kazao da nijesu samostalno mogli da donesu odluku.

"I da kažemo da je ovo namjerno urađeno", dodao je on.

On je kazao da Demokratski front može nekom da se sviđa ili ne - "ali konstanta u našem djelovanju je da držimo riječ da smo spremni na kompromise, to smo pokazali 2020. kada smo sa 20 poslanika podržali 42. Vladu - Zdravka Krivokapića":

"I za vrijeme razgovora iz septembra iako smo dva mjeseca prije toga imali neustavno ponašanje parlamentarne većine, smatrali smo da nakon izglasavanja nepovjerenja vladi Abazovića treba da damo šansu staroj većini i dođemo do dogovora koji bi predstavljao izbornu volju", rekao je on.

Kazao je da su prešli preko toga "što neko nije na vrijeme dao potpise i opstrukcije oko ponovnog izglasavanja Zakona o predsjedniku".

"Od 20 resora - Abazoviću i Jokoviću bi pripalo 10, DF je najviše trebalo da dobije tri ili četiri. Zašto je neko. a mislim na URU i SNP razbio taj dogovor? Na čiju je štetu on bio?", upitao je Knežević.

Kazao je da sumnjam da je neko odbijajući 10 resora, a nema cenzus, što su pokazali lokalni izbori, ili uzeo pare ili je ucjenjen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.