Zenka: Neprihvatljivo je da premijer bude neko ko je podržavao politiku Miloševića
Mehmed Zenka

"DUA i Albanci ne mogu podržavati politiku srpskog sveta"

Zenka: Neprihvatljivo je da premijer bude neko ko je podržavao politiku Miloševića

Za Demokratsku Uniju Albanaca (DUA) je neprihvatljivo da poslanik Demos-a Miodrag Lekić bude novi mandatar i budući premijer, jer je, kako navode podržavao politiku bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića.

"Za Demokratsku Uniju Albanaca je neprihvatljivo da sastav sljedeće crnogorske Vlade sastavi, i da bude premijer naše države čovjek koji je tokom kosovskog rata otvoreno i javno podržao Miloševića i njegove zločine na Kosovu", saopštio je predsjednik te partije Mehmed Zenka.

DUA i Albanci u Crnoj Gori su, kako je kazao, orijentisani ka evroatlantskoj politici i "nikako ne mogu da podrže ljubitelje i genocidne politike kao i otvorene balkanske politike koja je kamuflaža za srpski svjet".

"Neprihvatljivo je za nas kao i za sve građane koji razmišljaju za budućnost Crne Gore da prihvatimo povratak u prošlost kao što su bile 90-te godine, a gdje je opšte poznato kakav status su imale manjine u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Zenka je naglasio da njegova partija smatra da su jedini izlaz iz krize vanredni izbori, a ne još jedna "propala vlast".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.