Patrijarh Porfirije: Vrata mog doma su danas ostala zaključana
Patrijarh Porfirije

Patrijarh Porfirije: Vrata mog doma su danas ostala zaključana

Danas su vrata na mom domu za mene zaključana, poručuje patrijarh srpski Porfirije, nakon što je vraćen sa administrativnog punkta Merdare.

"Kao patrijarh, krenuo sam u prvo i najvažnije sjedište svoje Crkve. Kao sveštenik, krenuo sam da budem sa svojim narodom uoči najradosnijeg praznika. Kao građanin, krenuo sam u svoju kuću, u svoj dom", poručio je patrijarh na Instagramu.

"Od trenutka kada sam krenuo ovim putem ponavljam: gdje god sam bio van Kosova i Metohije, bio sam u tuđini. Jedino sam na Kosovu i Metohiji kod svoje kuće. Danas su vrata na mom domu za mene zaključana i ja se molim Bogu da otključa srca onih koji su ih zatvorili i da ljubav Božića i rođenja Spasitelja dodirne um i savjest svih ljudi", poručuje patrijarh.

On je nešto poslije 14.30 sati vraćen sa administrativnog prelaza Merdare.

Patrijarh se danas uputio uprkos jučerašnjem dopisu Prištine da mu nije dozvoljen boravak, javlja Kosovo-online.com.

Patrijarh se, pišu mediji, u automobilu nekoliko minuta zadržao na strani koju kontroliše kosovska policija, zatim se okrenuo i vratio nazad ka Kuršumliji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.