Crno na bijelo: Obezbjeđivanje dodatnih sredstava za projektnu dokumentaciju i izgradnju prve faze parka na prostru kasarne “Morača“ i dodatna izdavanja za nauku i prosvjetu
Foto: Crno na bijelo

Crno na bijelo: Obezbjeđivanje dodatnih sredstava za projektnu dokumentaciju i izgradnju prve faze parka na prostru kasarne “Morača“ i dodatna izdavanja za nauku i prosvjetu

Poslanici Kluba Crno na bijelo, amandmanima na Predlog zakona o budžetu za 2023. godinu tražiće izdvajanje dodatnih sredstava za nauku i prosvjetu, obezbjeđivanje sredstava za dokumentaciju i izgradnju prve faze parka na prostoru Kasarne “Morača” u Glavnom Gradu ali i sredstva za realizaciju i izgradnju projekata na sjeveru Crne Gore, odnosno Bijelom Polju, Rožajama, Pljevljima i Petnjici.

Takođe, poslanici će tražiti izdvajanje sredstava za projekte u oblasti obrazovanja kao što su Izgradnja amfiteatra sa pratećim sadržajima za Policijsku akademiju Danilovgrad, Dogradnja postojećeg objekta JU OŠ “Vlado Milić” i “Pavle Rovinski”, sredstva za završetak radova za fiskulturne sale  JU OŠ “Lovćenski partizanski odred” i OŠ “Mrkojevići” u Baru, obezbjeđivanje računarske opreme i digitačlizaciju objekata brazovanja, sredstva za projekte centralnog grijanja u JU Obrazovnom centru “Šavnik”, JU OŠ “Kekec” u Baru, JU OŠ “Rifat Burdzović Tršo” u Bijelom Polju.

Amandmanima je prethodno traženo obezbjeđivanje sredstava za lijek “Trikafta” za oboljele od CF, uređaj za magnetnu rezonancu i rekonstrukciju Internog odjeljenja u Bijelom Polju.

Iz kluba napominju da nastavljaju rad na pobolšanju uslova za život svih građana Crne Gore i nadaju se da će nastojanja poddržati nadležna ministarstva i kolege u Skupštini Crne Gore.

“Ulaganje u nauku i obrazovanje je višestruka korist i dobit za našu državu, a ulaganje u određene projekte ima za cilj poboljšanje uslova života i rada na sjeveru Crne Gore“, zaključili su iz poslaničkog kluba Crno na bijelo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.