Dojave o bombi u više podgoričkih škola, đaci i nastavnici evakuisani
Ilustracija

Dojave o bombi u više podgoričkih škola, đaci i nastavnici evakuisani

Nastava u više podgoričkih osnovnih i srednjih škola prekinuta je zbog dojave o bombi, saopšteno je iz uprave policije. Ministarstvo prosvjete saopštilo je da je odmah po dobijanju informacije o dojavljenim bombama pozvalo sve osnovne i srednje škole, te dalo preporuku da učenici i zaposleni napuste školske objekte i o svim aktivnostima obavijeste policiju.

Mejl sa dojavom o bombi stigao je na adrese osnovnih škola "Savo Pejanović", "Maksim Gorki ", "Sutjeska", "Branko Božović", "Štampar Makarije", "Radojica Perović" i "Vuk Karadžić". Takođe, evakuisani su i učenici Srednje stručne škole "Spasoje Raspopović" i Gimnazije "Slobodan Škerović".

Kako saznajemo, u školama je prekinuta nastava i učenici su evakuisani. Specijalne jedinice Uprave policije vrše provjeru. 

Nastava je otkazana u pomenutim školama i u drugoj smjeni.

Iz Uprave policije saopštili su da su na mejl adrese više škola u Podgorici pristigle dojave o postavljenim bombama u tim ustanovama.

Policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na predmetne dojave i čini sve u cilju zaštite bezbjednosti svih učenika i građana", navodi se na Tviteru Uprave policije.

Na mejl adrese više škola u #Podgorica pristigle su dojave o postavljenim bombama u tim ustanovama.@PolicijaCG preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na predmetne dojave i čini sve u cilju zaštite bezbjednosti svih učenika i građana!

— Uprava policije Crne Gore (@PolicijaCG) December 12, 2022

Ministarstvo prosvjete:  Javnost će biti blagovremeno obaviještena o održavanju nastave u drugoj smjeni

Ministarstvo prosvjete saopštilo je da je  odmah po dobijanju informacije o dojavljenim bombama pozvalo sve osnovne i srednje škole, te dalo preporuku da učenici i zaposleni napuste školske objekte i o svim aktivnostima obavijeste Upravu policije.

"Ministarstvo ima punu saradnju sa Upravom policije i postupaće po njenim upustvima", navodi se u saopštenju.

Kazali su da "imajući u vidu da smo i u prethodnom periodu imali prilike da se suočavamo sa dojavama ove vrste, koje su na sreću bile lažne, Ministarstvo apeluje na smireno i pribrano postupanje svih građana, kao i u prethodnim slučajevima".

"U skladu sa preporukama Uprave policije, javnost će biti blagovremeno obaviještena o održavanju nastave u drugoj smjeni", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.