Danas protest pokreta
Pokret Ima nas

Danas protest pokreta "IMA NAS": Organizatori pozvali građane da čekaju njihova upustva, auto-kolone stižu u Glavni grad

Pokret "IMA NAS" danas organizuje protest ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici, uz jasnu poruku, da nema odustajanja od ispunjenja zahtjeva i da će odlučno braniti institucije.

Nakon jučerašnjeg kraha pregovora, poručili su iz Pokreta, jasno je da je dio političkih partija spreman da ide do kraja u rušenju ustavnog poretka i uništavanju države i da je odgovor građanske i evropske Crne Gore obaveza svakog odgovornog pojedinca u zemlji. 

Ranije su najavili da će od 11 sati kolonama automobila u potpunosti preplaviti Podgoricu kako bi poslali snažnu podršku da je 12. decembar dan D kada je u pitanju normalno funkcionisanje države, ustavnog poretka i pravnog sistema.

Polasci su, kao i ranije, organizovani i iz drugih crnogorskih gradova. 

"Protest će trajati čitavog dana, sve dok ne vidimo ishod glasanja Zakona o predsjedniku nakon čega ćemo javnost obavijestiti o daljim koracima i potezima koje pripremamo", naveli su ranije iz Pokreta.

Istakli su da su preporuka i mišljenje Venecijanske komisije kao i stav Evropske komisije, dali potvrdu da se Pokret nalazi na istom polu kojem pripadaju naši evropski partneri te da je ovo borba za odbranu ustavnog poretka, građanske, moderne i evropske Crne Gore.

"Kako smo već i najavili prethodnih dana Pokret IMA NAS neće odustati od svojih zahtjeva i neće biti kompromisa sa odbranom državnih interesa! Zato pozivamo građane da budu pripravni i da prate naša uputstva tokom čitavog dana kako bi na adekvatan način odgovorili očiglednoj namjeri da se rušenjem institucija i ustavnog poretka uruše i temelji države", saopštili su organizatori. 

Policija je najavila da će snimati okupljanje

Na protest su pozvali i iz patriotskog pokreta Lovćenske straže. 

"Ne pristajemo na Otvoreni Balkan! Ne pristajemo na rušenje ustavnoga poretka! Ne pristajemo na kapitulaciju Crne Gore! Ne pristajemo na sramotni život pod Vučićevom čizmom! Ne pristajemo na veleizdaju!

Slobodnu Crnu Goru su nam preci ostavili da živimo u njoj i da je branimo od stranoga zavojevača i domaćega izdajnika!

Ako smo dostojni, svi za Podgoricu!", poručili su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.