Ustavni odbor o postupku za utvrđivanje je li Đukanović prekršio Ustav
Skupština Crne Gore

Ustavni odbor o postupku za utvrđivanje je li Đukanović prekršio Ustav

Ustavni odbor razmatraće danas Predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav.

Poslanici parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. godine podnijeli su parlamentu taj Predlog u kome se navodi da nakon izglasavanja nepovjerenja 43. Vladi, Đukanović nije predložio Skupštini mandatara za sastav nove vlade.

“Predsjednik Crne Gore je obavezan da po Ustavu predloži mandatara, a naročito je važno da konkretnoj osobi povjeri mandat kada postoji podrška kandidatu za mandatara, što on nije učinio, već neustavno odbio da ga predloži”, ističe se u Predlogu, prenosi portal Dan.

Kako se dodaje, Đukanović je to uradio iako je imao javan i očigledan uvid u saglasnost svih partija parlamentarne većine oko tog pitanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.