Zvanično: Novak Đoković može u Australiju
Novak Đoković

Ministar za imigracije potvrdio

Zvanično: Novak Đoković može u Australiju

Novak Đoković će moći da učestvuje na Australijan Openu u januaru sledeće godine, potvrdio je tamošnji ministar za imigracije Endrju Žiles.

On je donio odluku da poništio trogodišnju zabranu ulaska u zemlju srpskom teniseru, koji je početkom 2022. deportovan iz Australije.

Ministar Žiles je rekao da je odobrio Đokovićev zahtjev za poništenje odluke jer više ne postoji osnova za poništenje vize.

“Gospodinu Đokoviću je naknadno odobrena privremena viza za ulazak u Australiju”, poručio je Žiles u izjavi.

Vijest o tome da će Novaku biti dopušteno da učestvuje na prvom Gren slem turniru u sezoni pojavila se u utorak, a BBC je dan kasnije objavio da je dobio potvrdu iz Ministarstva za imigracije.

Đoković je devet puta slavio u Melburnu, a ukupno je osvojio 21 Gren slem titulu, odnosno jednu manje od rekordera Rafaela Nadala.

Australijan Open će biti održan od 16. do 29. januara naredne godine.

Novak je trenutno u Torinu na Završnom ATP turniru i kolo prije kraja grupne faze obezbijedio je plasman u polufinale. U petak će se u poslednjem meču “crvene grupe“ sastati sa Danilom Medvedevom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.