Demokrate odgovorile Papoviću: Ustav ste pregazili onog trenutka kad ste državu predali u ruke mafiji i bjelosvjetskim tajkunima
Demokrate Crne Gore

Demokrate odgovorile Papoviću: Ustav ste pregazili onog trenutka kad ste državu predali u ruke mafiji i bjelosvjetskim tajkunima

Pošto je poslanik Demokratske partije socijalista Dragutin Papović ranije kazao da je skupštinska većina (DF, URA i Demokrate) pokušala da izmjenama Zakona o predsjedniku, odnosno pravnim nasiljem promijeni ustavno uređenje, stiglo je reagovanje od Demokrata, koji tvrde da je DPS pogazio Ustav kad je Crnu Goru predao u ruke mafiji i kriminalu.

Papoviću, su poručili da pametan čovjek govori o onome o čemu nešto zna, a moralan ne brani krive i odgovorne za društveno i državno posrnuće.

“Da ste branili Ustav od protivustavnog ponašanja predsjednika ove države, možda ne bi vaše djelovanje i činjenje bila dugačka hronika gaženja Ustava i nepoštovanja zakona“, poručuje se u saopštenju Bečićeve partije.

Dodaju da nakon loših izbornih rezultata i jasne poruke građana Crne Gore da ne žele nacional-šovinističu politiku prijetnji, zastrašivanja i progona očekivali su kako navode da će Papovićev autorski tekst posvetiti preuzimanju odgovornosti, kajanju za učinjeno i neučinjeno, da će to biti Manifest neke nove partije, koja istinski želi da prevrednuje dosadašnje vrijednosti.

Dodaju da iz DPS-a ostaju dosledni sebi, i idu dalje, hronološki navodeći izokrenute teze u koje ni sami ne vjeruju.

“Ako ste pokušali da nam se obratite sa moralnog stanovišta onda ste trebali krenuti od vas, tu bi imali posla, jer ste vi Ustav pogazili kad ste državu predali  u ruke mafiji i kriminalu, bjelosvjetskim tajkunima i narkodilerima“, ističe se u reagovanju.

Podsjetili su i na činjenicu da su kako dodaju sa 46 poslanika protivpravno uzeli nadležnost predsjednika Skupštine i zakazali sjednicu pa ste nastavili dalje sa zakonom o odlaganju izbora koji je Ustavni sud proglasio neustavnim, pa sa zetskim zakonima, izborima predsjednika opština u drugom mandatu i šta je sledeće?

“Vi ste pokušali da zatresete Crnu Goru i da je dovedete na one grane na kojima nikad nije bila ali ste dobili odgovor građana koji vas, očigledno, još uvijek nije naučio pameti. Ali hoće, građani znaju da DPS nije država a da nam je država zaustavljena na putu, i da su joj institucije zarobljene zbog vaših djela i nedjela. Još jednom vas pozivamo izaberimo sudije Ustavnog suda 21. novembra. Odustanite od ektremističke politike, okrenite se evropskom putu i ne blokirajte institucije Crne Gore, jer će odgovor naroda biti još žešći nego što je to bio do sada“, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.