Ivanović: Crna Gora je talac obesmišljavanja njenih institucija
Filip Ivanović, Foto: Evropa sad

Ivanović: Crna Gora je talac obesmišljavanja njenih institucija

Sinoćnja rasprava u Skupštini Crne Gore, bez obzira na njen ishod, po ko zna koji put, u posljednjih nekoliko mjeseci, potvrđuje da je Crna Gora talac potpunog obesmišljavanje njenih najvažnijih institucija, kazao je Filip Ivanović, člana Predsjedništva Pokreta Evropa sad!.

Podsjeća da smo nakon pada dvije vlade u samo pola godine, naizmjenične rotacije parlamentarne većine, blokade Ustavnog suda, protivustavnog odlaganja lokalnih izbora i farsičnog političkog pokera između Predsjednika države i Skupštine, sinoć svjedočili i krajnje neozbiljnom držanju velike većine narodnih predstavnika, koji su samo pokazali da jedino vode računa o partijskim, a ne državnim, interesima.

"U ovakvom ambijentu, jedino principijelno razrješenje političke krize, koja sve više dobija obrise parodije, jeste da se građanima vrati njihovo izvorno i suštinsko pravo da, na vanrednim parlamentarnim izborima, poklone povjerenje onima za koje vjeruju da će pošteno, odgovorno i efikasno nastaviti rad na ekonomskom i društvenom ozdravljenju Crne Gore. To je najmanje što građani, nakon više od trideset godina, zaslužuju", zaključio je Ivanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.