Iskrene čestitke Putina Čarlsu Trećem: Želim vašem visočanstvu uspjeh, dobro zdravlje i sve najbolje
Vladimir Putin

Iskrene čestitke Putina Čarlsu Trećem: Želim vašem visočanstvu uspjeh, dobro zdravlje i sve najbolje

Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je "iskrene čestitke" kralju Čarlsu Trećem koji je i formalno proglašen za britanskog suverena na tradicionalnoj ceremoniji ozvaničenja njegovog preuzimanja trona poslije smrti majke Elizabete Druge, saopštio je Kremlj.

"Primite moje iskrene čestitke povodom vašeg preuzimanja trona. Želim vašem visočanstvu uspjeh, dobro zdravlje i sve najbolje", napisao je Putin u telegramu, navodi se u saopštenju.

Pristupni savjet proglasio je danas zvanično Čarlsa Trećeg za britanskog kralja, mada je on automatski postao kralj kada je njegova majka kraljica Elizabeta Druga umrla u četvrtak, ali ceremonija proglašenja je ključni ustavni i ceremonijalni korak kojim se novi monarh predstavlja zemlji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.