DF sjutra podnosi inicijativu za smjenu Abazovića i Danijele Đurović

DF sjutra podnosi inicijativu za smjenu Abazovića i Danijele Đurović

Demokratski front (DF) sjutra će podnijeti inicijativu za smjenu predsjednice Skupštine Danijele Đurović i za izglasavanje nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića.

To je na današnjoj vanrdnoj sjednici Skupštine saopštio poslanik i jedan od lidera DF.a Milan Knežević, tokom rasprava o izmjenama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Glavnom gradu, kojim se predviđa formiranje samostalne Opštine Zeta.

"Zbog ovakvog zakazivanja Skupštine inicijativa o smjeni Danijele Đurović će sjutra biti predata u proceduru, kao i inicijativa za smjenu premijera Dritana Abazovića", naveo je Knežević,prenosi Pobjeda.

Knežević je krajem jula najavio podnošenje krivične prijave protiv Đurović ukoliko u dnevni red, uvrsti, kako je rekao, antizetske zakone o Teritorijalnoj organizaciji i Glavnom gradu.

On smatra da je Đurović "brutalnim zloupotrebama službenog položaja od najvišeg zakonodavnog organa napravila političku pijacu na kojoj je planirala da proda i interese 20.000 građana Zete".

Podsjećamo, Skupština je u dnevni red uvrstila tačku koja se tiče formiranje Opštine Zeta i o noj se danas raspravlja na vanrednoj sjednici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.