Tajvan tvrdi da je otkrio kineske avione i ratne brodova u i oko moreuza

Tajvan tvrdi da je otkrio kineske avione i ratne brodova u i oko moreuza

Ministarstvo odbrane Tajvana saopštilo je da je otkrilo 66 kineskih aviona i 14 kineskih ratnih brodova kako izvode vježbe u i oko Tajvanskog moreuza.

Kineska državna televizija je prethodno izvijestila da će kineska vojska od sada izvoditi redovne vježbe na istočnoj strani srednje linije Tajvanskog moreuza. 

Kineska vojska će od sada izvoditi redovne vježbe na istočnoj strani srednje linije Tajvanskog moreuza, objavila je državna televizija, prenosi Rojters.

Vojne vježbe koje su počele u četvrtak trebalo bi, prema najavama, da traju do danas, navela je Sinhua.

Iz Kine, međutim, danas nije bilo bilo obavještenja da li su vježbe završene, dok je Tajpej saopštio da nije u mogućnosti da potvrdi da li je Kina zaustavila vježbe prema planu.

Srednja linija u uskom moreuzu između ostrva Tajvan i kontinentalne Kine je nezvanična linija koju vojni avioni i bojni brodovi sa obje strane obično ne prelaze.

Ona nikada nije pravno priznata i predstavlja imaginarnu liniju koju je američka vojska napravila za svoje borbene potrebe u prethodnom vijeku, navodi Rojters.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.