Osobe za koje se sumnja da su prijetile Filipoviću napustile Crnu Goru tokom 2018. i 2019. godine
Filipović

Osobe za koje se sumnja da su prijetile Filipoviću napustile Crnu Goru tokom 2018. i 2019. godine

Službenici Uprave policije su, postupajući po prijavi Ljubomira Filipovića koji je podnio protiv dvije osobe, a u kojoj je naveo da su mu putem jedne društvene mreže te osobe uptile uvrede i prijetnje, predzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti i o događaju obavijestili državnog tužioca.

To je saopštila Uprava policije koja je navela da je za I.M. (34) iz Podgorice i L.V. (28) iz Nikšić, za koje postoji sumnja da su uputili prijetnje i uvrede Lj.F., je provjerama u zvaničnim evidencijama o prelascima državne granice utvrđeno da su napustili Crnu Goru tokom 2018. i 2019. godine.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji se izjasnio da se za sada u radnjama navednih lica ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - stoji u saopštenju UP.

Međutim, policija, dodaje se, po nalogu postupajućeg tužioca, preduzima aktivnosti na provjeri trenutnog boravka navedenih lica, a sve u cilju prikupljanja obavještanja na okolnosti podnijete prijave i rasvijetljavanja predmetnih događaja.

O dosada preduzetim aktivnostima policije upoznat je Lj.F., podnosilac prijave - zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.