Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Susret Jokovića i Kurtezija

"Zajednička posvećenost ispunjavanju EU standarda"

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković primio je danas u posjetu ambasadora Republike Albanije u Crnoj Gori Ridi Kurtezija.

Sastanku su prisustvovali i direktor Direktorata za vodoprivredu Željko Furtula, načelnica odjeljenja za međunarodnu saradnju Milena Vukotić i Enis Đokaj ispred Direktorata za ruralni razvoj.

Ambasador je čestitao Jokoviću stupanje na dužnost, te izrazio uvjerenje da će tokom njegovog mandata nastaviti i unaprijediti dobrosusjedske odnose.

Joković se osvrnuo na izuzetno dobre odnose Crne Gore i Albanije i naglasio spremnost i otvorenost za razgovore u cilju dodatnog jačanja istih.

Naglašeno je da, pored tradicionalno dobrih odnosa, postoji prostor za dalje unapređenje, posebo u oblasti ekonomske saradnje. Predočena je mogućnost stvaranja zajedničke ponude u brojnim oblastima i da na toj ideji treba raditi u budućnosti.

Zaključeno je da poljoprivreda zauzima posebno mjesto u svijetu ta da se saradnja u ovoj oblasti mora uzdići na viši nivo.

Joković je upoznao ambasadora sa sprovedenim i razvojnim aktivnostima na polju poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i sa trenutnim statusom ispunjavanja agende pregovaračkih poglavlja 11, 12 i 13 na polju pregovora iz oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane.

Naglašena je posvećenost obije države implementaciji EU standarda kako zbog obaveza koje proizilaze iz pregovaračkih poglavlja, a naročito zbog činjenice da se uvođenjem i implementacijom EU standarda direktno utiče na poboljšanje standarda građana.

Potvrđena je obostrana spremnost da se saradnja između Crne Gore i Albanije dodatno ojača i unaprijedi, kroz poslovnu saradnju, ekonomsku aktivnost i trgovinu u narednom periodu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.