Konatar i Radovanić učestvovali na Samitu za demokratiju u jugoistočnoj Evropi u Budvi
Foto: GP URA

Konatar i Radovanić učestvovali na Samitu za demokratiju u jugoistočnoj Evropi u Budvi

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar i generalni sekretar Mileta Radovanić učestvovali su danas na poziv Međunarodnog republikanskog instituta na Samitu za demokratiju u jugoistočnoj Evropi sa temom "Rat u Evropi: Uticaj na Balkan” koji se održao u Budvi.

Kao glavna tema razgovora bila je reperkusija rata u Ukrajini na Zapadni Balkan, uz panel diskusiju o promjeni političke i bezbjednosne dinamike, ruskom uticaju te sve većim troškovima "odliva mozgova" iz regiona a na marginama sastanka bilo je i niz bilateralnih susreta.

Na samitu je učestvovao i predsjednik Vlade Dritan Abazović a panelisti su bili predsjednica Kosova Vjosa Osmani, specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijel Escobar, specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni BalkanSir Stjuart Pič.

Regionalna saradnja i dobra međususjedska politika bitan su segment evropskog puta Crne Gore i to je jedan od prioriteta Građanskog pokreta URA i njegove krovne politike.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.