Abazović na Forumu u Davosu
Abazović

Abazović na Forumu u Davosu

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović predvodiće delegaciju Vlade na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu koji se održava od 22. do 26. maja.

Abazović će govoriti 25. maja na sesiji posvećenoj Zapadnom Balkanu, a planirano je i da, na marginama Foruma, ima niz sastanaka različitih formata.

"Godišnji sastanak Svjetskog ekonomskog foruma 2022. se održava u najvažnijem geopolitičkom i geoekonomskom trenutku u posljednje tri decenije, i u pozadini pandemije koju svijet do sada nije vidio", navodi se u najavi Vlade Crne Gore.

Više od 2.000 učesnika, uključujući globalne lidere iz biznisa, medija i civilnog društva, kako se dodaje, doprinijeće svojom stručnošću u preko 400 sesija.

Forumu će prisustvovati i 300 javnih ličnosti, među kojima su šefovi država, vlada i međunarodnih organizacija, kao i ministri vanjskih poslova, privrede, finansija, trgovine, energetike, članovi G7 i G20.

Tema skupa je "Istorija na prekretnici: Vladine politike i poslovne strategije", a organizatori očekuju da će "ponuditi vrijeme i prostor za smislenu, ličnu razmjenu koja je bila nemoguća na ovom nivou od početka pandemije".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.