Čelanović: Ne može anti-NATO SNP da sprovodi NATO politiku u Savjetu za odbranu i bezbjednost
Miloš Čelanović, Foto: SD

Čelanović: Ne može anti-NATO SNP da sprovodi NATO politiku u Savjetu za odbranu i bezbjednost

Neprihvatljivo je i neodgovorno da se umjesto o političkim i programskim principima, suština pregovora o formiranju manjinske vlade svede na trgovinu foteljama. To je danas saopštio Generalni sekretar SD Miloš Čelanović.

"Neprihvatljivo je i da partija kao sto je SNP, sa krajnje problematičnim svjetonazorom, koja je svojevremeno bila najvjerniji sljedbenik Miloševićeve politike, koje se ni dan danas nije odrekla, već se ponosi političkim nasljeđem Momira Bulatovića, a koja, po sopstvenom priznanju njenog predsjednika djeluje po nalogu Aleksandra Vučića, ima u svojim rukama zakonodavnu i čak pola izvršne vlasti", kazao je Čelanović. 

Poručuje da je "proruski SNP, koji je jedan od najžešćih protivnika NATO saveza, ima svog člana u Savjetu za odbranu i bezbjednost, koji uz to ima pravo veta na svaku odluku, pa samim tim i na one koje se tiču odbrambene politike i ispunjavanja obaveza koje proizilaze iz članstva u NATO".

Dodaje da ne smiju protivnici NATO-a da sprovode NATO politiku!

Posebno ne u kako naglašava ovakvoj bezbjednosnoj situaciji nastaloj nakon brutalne vojne agresije na Ukrajinu, koji inače nemaju hrabrosti da jasno osude. 

U SD-u dodaje Čelanović ne pristaju da se po “amin” za crnogorsku vladu ide u Beograd!

"Ako neko misli da ćemo se za milimetar pomjeriti od početnih pozicija, a one su jasno navedene u sporazumu koji je od strane opozicije predat mandataru, grdno se vara.
Što se SD-a tiče stvar je vrlo jasna…nijesmo i nikada nećemo biti spremni da pregovaramo na štetu Crne Gore", naglašava Čelanović. 

Braniće principe na kojima su i nastali kao partija. Zbog tih principa su kako ističe odbili ponuđene funkcije u CEDIS-u, Elektroprivredi...

"To su principi koji nam ne dozvoljavaju piljarenje, ne dozvoljavaju nam da prodamo interes države zarad par fotelja! Zar može neko da nas ubjedi da je to što partija koja je gotovo uvijek izabrala pogrešno skretanje kada su u pitanju državni interesi, ima u svojim rukama zakonodavnu vlast, šest ključnih resora u vladi i potpredsjednika vlade dobra stvar za našu zemlju!? SD ne može. Vjerujem ni većinsku, građansku Crnu Goru", zaključio je Čelanović

.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.