Novović položio zakletvu pred članovima Tužilačkog savjeta
Foto: CdM

Novović položio zakletvu pred članovima Tužilačkog savjeta

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović položio je zakletvu pred članovima Tužilačkog savjeta.

Čestitajući Novoviću, predsjednica Tužilačkog savjeta Maja Jovanović, poželjela je uspješno obavljanje ove odgovorne funkcije u skladu sa osnovnim principima nezavisnosti i nepristrasnosti pravosuđa.

Novi glavni specijalni tužilac godinama je u pravosuđu i bio je uključen u brojne najozbiljnije predmete, od korupcije na najvišem nivou, djelovanja narko-klanova do presuda za svirepa ubistva.

Rođen je 1979. godine u glavnom crnogorskom gradu.

Sa radnim iskustvom od 5. maja 2004. godine, d0 13. novembra 2009. godine bio je pripravnik i stručni saradnik u Višem sudu u Podgorici.

Od 13. novembra 2009. godine, do 27. februara 2014. godine sudija je u Osnovnom sudu u Danilovgradu.

Novović je od kraja februara 2014. godine sudija u Višem sudu u Podgorici, gdje je pristupio kao prvostepeni krivični sudija.

Od 25. septembra 2015. godine, radio je i kao sudija za istragu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.