Katnić: Očekujem da dobijem Trinaestojulsku nagradu, ne znam zašto bih se povlačio
Milivoje Katnić

Odgovorio na pozive lidera tri koalicije

Katnić: Očekujem da dobijem Trinaestojulsku nagradu, ne znam zašto bih se povlačio

Glavni specijalni tužilac za organizovani kriminal Milivoje Katnić saopštio je da se neće povući sa te funkcije. On je, odgovarajući na poziv lidera buduće vladajuće koalicije, u izjavi za Dan kazao da ne namjerava da se povuče i da postignuti rezultati dovoljno govore u prilog njegovom stavu.

Ranije su čelnici Građanskog pokreta URA, te koalicija "Za budućnost Crne Gore" i "Mir je naša nacija", Drian Abazović, Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić javno pozvali vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića, te Milivoja Katnića da se povuku sa funkcija i na taj način novoj vlasti omoguće nesmetanu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Umjesto ostavke, Katnić, kako je rekao, zaslužuje nagradu.

"Očekujem iduće godine da zbog svog doprinisa u borbi protiv organizovanog kriminala dobijem Trinaestojulsku nagradu. Ne znam zašto bih se povlačio", odgovorio je Katnić.

Podsjećamo, Tužilački savjet bira glavnog specijalnog tužioca i specijalne tužioce na osnovu javnog oglasa. Tužilački savjet oglašava slobodna mjesta glavnog specijalnog tužioca, odnosno specijalnog tužioca u "Službenom listu Crne Gore“ i jednom od štampanih medija sa sjedištem u Crnoj Gori.

Rok za prijavljivanje kandidata je 15 dana od dana oglašavanja.

Da bi Katnić bio smijenjen neophodno je podnijeti inicijativu Tužilačkom savjetu uz obrazloženje takvog zahtjeva.

On je nedavno ponovo reizabran za glavnog specijalnog tužioca, a predložio ga je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković. Katnić po hijerarhiji odgovora Stankoviću na čiji predlog može biti i razriješen.

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković juče nije odgovorio na pitanje Dana povodom poziva lidera buduće vladajuće koalicije da se povuče sa te funkcije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.