Katnić: Ovakva hajka nije vođena od Informbiroa, u životu nijesam sreo osobu kao što je Abazović
Milivoje Katnić

Katnić: Ovakva hajka nije vođena od Informbiroa, u životu nijesam sreo osobu kao što je Abazović

Od časa kada sam nezakonito penzionisan, nakon usvajanja novog Zakona o državnom tužilaštvu, protiv mene se iz vrha države vodi organizovana hajka, crta se meta i – što je još gore po državu – organizovano i planski se pokušavaju osporiti, obesmisliti i uništiti svi ključni slučajevi koje je radilo Specijalno državno tužilaštvo na čijem sam čelu bio: od slučaja pokušaja terorizma 2016. godine, sve do 90 optužnica koje je SDT podiglo protiv više od 400 pripadnika organizovanih kriminalnih grupa i počinilaca drugih teških krivičnih djela, rekao je za Pobjedu bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Bivši glavni specijalni tužilac ističe da do sada nije sreo osobu kao što je odlazeći premijer Dritan Abazović.

“Nikada u životu nijesam srio osobu spremnu na takve manipulacije i podmuklosti kao što je aktuelni odlazeći premijer Crne Gore Dritan Abazović. Zamislite što je izjavio? Da sam ja, kao navodni zaštitnik kriminalnih grupa, tjerao Sašu Čađenovića da potpisuje predmete, i tako sebe zaštitio a njega poslao u Spuž. Osim apsolutnog udara na etiku, na moral, ovo je imalo perfidni i podmukli cilj – da ukaže Saši Čađenoviću da sam ga ja navodno žrtvovao, te da bi on trebalo da ,,sarađuje“ i mene okrivi, a sebi obezbijedi oprost. Eto, čim se bavi premijer Crne Gore”, ističe Katnić.

On smatra da je pozadina napada na njega i tim kojim je rukovodio tokom sedam godina u Specijalnom državnom tužilaštvu, osim političkih motiva tog obračuna i – novac.

“U predmetima koje je procesuiralo Specijalno državno tužilaštvo dok sam bio na njegovom čelu sudskim odlukama je blokirano više od 200 miliona eura. Osnovano sumnjam da je upravo taj ogromni novac, više od 200 miliona eura koji su blokirani sudskim odlukama, jedan od motiva za napade i obesmišljavanje sudskih procesa”, kazao je Katnić.

Prema njegovim riječima, nažalost države i bruku crnogorskog društva, u svemu tome prednjači premijer Dritan Abazović za kojeg je proces protiv stvaranja kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju – cirkus, a čak ide tako daleko da optužuje i mene da sam dio kriminalne piramide.

“Ne postoji evropska država gdje je ovo moguće, kao što ne znam da je od Informbiroa vođena ovakva politička i lična hajka”, rekao je Katnić između ostalog.

On je ocijeno da je na Odboru za politički sistem prije neki dan se samo formalno vodila rasprava o tome da li je skidanjem zabrane ulaska srpskim kriminalcima Belivuku i Miljkoviću počinjena zloupotreba položaja, odnosno krivično djelo.

“Da, samo formalno je vođena rasprava o tome ko je skinuo zabranu da u Crnu Goru uđu Veljko Belivuk i Marko Miljković, počinioci teških krivičnih djela do stepena osnovane sumnje. Odmah da zaključim: ova je tema falično postavljena – utvrđuje se ko je skinuo zabranu i zaključuje se da je skidanjem zabrane učinjeno teško krivično djelo. Nije, nažalost, bilo ikoga spremnog da ukaže da se odgovornost ili krivica ne sastoje i u tome da li je skidanjem te zabrane počinjeno krivično djelo, već da kažu istinu – da je sve izvođeno u okviru velike međunarodne akcije. U konkretnom slučaju, odluku o skidanju zabrane je ispitivalo Specijalno državno tužilaštvo i odbačena je prijava Rada Miloševića, funkcionera Ure koji se sada nalazi u pritvoru”, naveo je on.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.