Мilačić: Na rodnu ravnopravnost ne treba da nas obavezuju zakoni već poštovanje prema ženama
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Мilačić: Na rodnu ravnopravnost ne treba da nas obavezuju zakoni već poštovanje prema ženama

Povodom 8. marta Međunarodnog Dana žena, Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore, svim damama upućuje najiskrenije i najsrdačnije čestitke.

"8. mart je dan koji su žene pokrenule borbu za jednaka politička i socijalna prava, a na prvom mjestu pravo glasa i tako uticale na stvaranje svijeta kakav danas znamo. U svojoj borbi one su istrajale i time omogućile sebi pravedniji i ravnopravniji status u društvu, a civilizaciji otvorile vrata velikog progresa na svim poljima – od umjetnosti, preko nauke do biznisa i politike.“ – naglasio je Milačić. 

Milačić ističe da od trenutka kada su pobijedile višemilenijumsku nepravdu, žene su, osim stuba porodice, postale i noseći stub cjelokupnog društva, generator i pokretač najvećih i najznačajnijih društvenih promjena.  Žena mora biti uvažena i poštovana i mora joj se ukazivati pažnja svakog dana, a ne samo na današnji dan. Na rodnu ravnopravnost ne treba da nas obavezuju zakoni, već poštovanje prema ženi, jer žena je majka, ćerka, sestra, supruga. Bez žena ne postoji budućnost.

"Izlišno je nabrajati koliko je važno učešće žena u aktivnim političkim procesima. Dovoljno je kratko reći da je dragocjeno i nezamjenjivo. Prava Crna Gora će nastaviti i u budućem periodu, kreiranjem svojih politika da doprinese unapređenju prava i položaja žena u društvu i njihovom snažnijem uključivanju u javni, profesionalni i politički život. Zadatak svih nas je da zajedno stvorimo uslove za dalji napredak žena u svim sferama života. Sa željama da ovaj dan provedu u miru, sreći, ljubavi i okružene svojim najdražima, svim našim dragim damama želimo srećan 8. mart.“ – zaključio je Milačić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.