SNP dobija finansije, zdravstvo, prosvjetu, poljoprivredu, URA premijersko mjesto
Vlada Crne Gore

Prvi krug razgovora za formiranje manjinske Vlade

SNP dobija finansije, zdravstvo, prosvjetu, poljoprivredu, URA premijersko mjesto

Nakon što su se u prethodnih nekoliko dana intenzivirali razgovori oko strukture i kadrovskih rješenja u Vladi čiji model je ponudila koalicija Crno na bijelo, juče je završen prvi krug razgovora i dogovorena načelna raspodjela resora.

Kako "Vijesti" saznaju na jučerašnjim pregovrima su učestvovali predstavnici SNP-a, GP URA i manjinskih partija i dogovorena je struktura vlade od 18 resora i tri potpredsjednika.

Postignut je dogovor da mjesto premijera pripadne GP URA, a mjesto predsjednika Skupštine SNP-u. Jedno mjesto potpredsjednika Vlade pripalo bi partijama nacionalnih manjina.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", SNP-u bi u toj vladi pripali resori - finansija, prosvete, zdravstva, poljoprivrede i još jedan resor. Ta partija bi imala i jednog potpredsjednika Vlade.

Manjinske partije bi trebalo da pokriju ministarstvo kapitalnih investicija, informacionog društva, ljudskih prava, te rada i socijalnog staranja.

Ako Socijaldemokrate (SD) uđu u Vladu najvjerovatnije bi dobile resor odbrane i javne uprave.

U Vladi bi se prema načelnom dogovoru ovih partija dio mjesta ostavio i za nestranačke ličnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.