Akcija za Dan zaljubljenih: Nazovite bubašvabu po bivšem partneru
Ilustracija

Originalan poklon

Akcija za Dan zaljubljenih: Nazovite bubašvabu po bivšem partneru

Ne morate više da bacate kroz prozor odjeću niti da uništavate ostale lične predmete bivših partnera, sada im se možete osvetiti tako što ćete baš na Dan zaljubljenih njihovim imenom nazvati bubašvabu.

Takvu mogućnost vam nudi konzervatorski centar Hemzli, zoološki vrt u engleskom Kentu, koji je osmislio projekt.

Operativni menadžer Henri Vidon kaže da je interesovanje posljednjih nekoliko dana bilo ogromno i da je dobio brojne zahtjeve iz cijelog svijeta.

"Ako ste imali posebno gadan raskid, ovo je dobar način da se malo našalite i podijelite to sa svojim prijateljima", kazao je, dodavši da bubašvabe možete nazvati i po nekom političaru.

"Prihvatamo sva imena, a svrha nam je da prikupimo novac za projekte koje realizujemo u svom zoološkom vrtu", kazao je Vidon.

Na internet stranici kentskog zoološkog vrta stoji: "Nudimo vam priliku da na praznik ljubavi date ime jednoj od naših bubšvaba po vašem bivšem ili vašoj bivšoj za funtu i po. Naravno, nećemo vam zamjeriti ni ako želite neku od bubašvaba da nazovete po nekom od svojih najmanje omiljenih političara. "

​"U sklopu našeg programa 'Dajte ime bubašvabi' (mislimo da je usvajanje ipak malo previše) prikupljamo sredstva za projekte koje sprovodimo u svom zoološkom vrtu u Kentu. Nakon donacije dobijate sertifikat koji možete preuzeti s naše internet stranice, a mi ćemo ime vašeg bivšeg ili vaše bivše upisati na oglasnu ploču koja će biti postavljena u posebnom dijelu HCC-a za bubašvabe, a objavljujemo je na Dan zaljubljenih", stoji u objavi.

"Bude li mnogo interesovanja, pa imena ne stanu na našu 'bubašvapsku ploču', izradićemo i 'bubašvapsku knjigu' koja će biti izložena uz ploču."

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.