Kraj ere najboljeg kvoterbeka u istoriji; Tom Brejdi nakon 22 godine ide u penzije
Tom Brejdi

Kraj ere najboljeg kvoterbeka u istoriji; Tom Brejdi nakon 22 godine ide u penzije

Posle 22 neverovatne sezone, Tom Brejdi odlazi u penziju.

Kako je prenio ESPN, Tom Brejdi završava igračku karijeru.

Posle 22 nevjerovatne sezone, sedam osvojenih šampionskih titula i tri nagrade za najboljeg igrača sezone, pet nagrada za MVP Superbolua, brojnih postavljenih i oborenih rekorda jedna era je završena.

Tom Brejdi odlazi u (zasluženu) penziju.

Za 22 godine Brejdi je odigrao 365 utakmica, od igrača koga gotovo niko nije zapazio na draftu do legende.

Na gotovo svim stranicama knjige rekorda NFL nalazi se njegovo ime - prvi je po broju prebačenih jardi u ligaškom dijelu sezone (84.520), pokušanih pasova (11.317) i kompletiranih pasova (7.236), kao i po broju pasova za tačdaun (624).

Posebna priča su nastupi u plej-ofu i rekordi koje je tu ispisao - ima najviše pobjeda među kvoterbekovima (35), najviše pasova za tačdaun (86) i najviše prebačenih jardi (13.049).

U srednjoj školi večita rezerva, prvi pas na Univerzitetu Mičigen u kome je takođe bio rezerva bio je presječen, razmišljao je i o promjeni tima nakon dvije sezone, ali Lojd Kar imao je samo jednu stvar da kaže na to - 'ako odeš žalićeš cijelog života'.

I ostao je da se bori. Prvi kvoterbek postao je tek u drugom dijelu završne godine koledža. Na draft 2000. otišao je kao neko za koga su timovi mislili da nema svijetlu budućnost.

Nju Ingland Patriotsi preskočili su ga u trećoj rundi drafta, ali i dalje je bio na raspolaganju u šestoj, kao 199. Patriotsi su ga izabrali iako su imali tri kvoterbeka na raspolaganju, uključujući i Drua Bledsoa.

Kada je prvi put sreo vlasnika kluba Roberta Krafta, dosta hrabro mu se predstavio kao "najbolja odluka koju je njegova franšiza donijela".

I onda se potrudio da to i dokaže.

Posle dvije decenije, 2020. godine napustio je Patriotse i već u prvoj sezoni u novom dresu Bakanirsima donio titulu.

A sada je svemu kraj. Možda i najbolji kvoterbek svih vremena odlazi u penziju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.