Džonson najavio ukidanje kovid mjera u Britaniji od sljedeće sedmice
Boris Džonson

Džonson najavio ukidanje kovid mjera u Britaniji od sljedeće sedmice

Britanski premijer Boris Džonson najavio je ukidanje mjera koje su na snazi u cilju suzbijanja širenja omikron varijante koronavirusa.

Kako je kazao u obraćanju u Parlamentu, više neće govoriti građanima da rade od kuće i da od 27. januara prestaje obavezna upotreba maski i pasoša o vakcinaciji.

Džonson je rekao da je cilj ukidanje samoizolacije za osobe pozitivne na koronavirus.

Istakao je da je došlo vrijeme da vjeruju u mišljenja stručnjaka da je omikron u Britaniji dostigao vrhunac.

Džonson je rekao i da od sutra nije obavezno nošenje maski u učionicama.

Britanska vlada je u decembru prošle godine uvela mjere "Plana B" kako bi usporila širenje omikrona.

Plan uključuje rad od kuće gdje je to moguće, nošenje maski u javnom prevozu i zatvorenim prostorima, te potvrdu o vakcinaciji za ulazak na mjesta kao što su noćni klubovi.

Broj slučajeva u Velikoj Britaniji počeo je da opada nakon što je 4. januara premašena brojka od 218.000. Juče su zabilježena 94.432 slučaja i 438 preminulih od posljedica zaraze.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.