Cunami preplavio ostrvo Tonga
Foto: Twitter

Prekinute komunikacije

Cunami preplavio ostrvo Tonga

Snažan cunami pogodio je područje pacifičke države Tonga, nakon što je podvodni vulkan neočekivano eruptirao.

Tonga je gotovo potpuno poplavljena, a stanovnici trenutno nemaju nikakvu vezu sa spoljnim svijetom, obzirom na to da su internet i svi ostali vidovi komunikacije prekinuti usled poplava.

Izvještaja o povrijeđenima ili eventualnim žrtvama još uvijek nema, ali se društvenim mrežama šire dramatični snimci koji prikazuju haos koji se trenutno odvija na Tongi.

Uplašeni stanovnici su kamerama snimali šta se dešava, da bi nakon toga u panici počeli da trče i bježe od vode. U sledećem momentu voda stiže do njih, obara ih i nosi.

Nukualofa, glavni grad arhipelaga je prekriven gustim oblacima vulkanske prašine. Snimci iz svemira prikazali su kako izgleda momenat kada nastaje cunami, koji je Tongu praktično odsjekao od ostatka svijeta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.