Crna Gora pobijedila Sjevernu Makedoniju
Foto: Guliver images

Drugo kolo Evropskog prvenstva

Crna Gora pobijedila Sjevernu Makedoniju

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Sjevernu Makedoniju u Debrecinu 28:24, u utakmici drugog kola A grupe Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. "Lavovi” su upisali prvu pobjedu na šampionatu, pa će u ponedjeljak protiv Slovenije će igrati za plasman u drugu rundu.

Makedonska selekcija upisala je drugi trijumf i izgubila sve šanse za plasman u drugu fazu takmičenja.

Crnogorska selekcija u jednom od najboljih mečeva posljednjih godina, nadigrala je rivala koji večeras nijednom nije bio u vođstvu.

Crna Gora je povela na startu 4:0, u 14. razlika je iznosila pet (8:3), bilo je i minut kasnije (9:4)

Makedonija je u nastavku smanjila i na poluvrijeme zaostatak svela na gol (17:16), a u 33. minutu prvi i jedini put izjednačila (17:17).

Nastavak meča pripao je crnogorskim rukometašima, koji su predvođeni i večeras fenomenalnim Nebojšom Simićem, u 42. minutu stekli prednost od tri gola (21:18), u 55. razlika je bila 26:22, u 58. pet golova (28:23).

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Miloš Vujović i Božo Anđelić sa po šest, Vasko Ševaljević je postiogao pet, a gol manje Branko Vujović.

U makedonskoj selekciji najbolji je bio Martin Velkovski sa šest pogodaka.

U drugom meču te grupe, dva i po sata kasnije, sastaće se Danska i Slovenija.

Crna Gora će u trećem kolu, u ponedjeljak, igrati sa Slovenijom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.