Holandija u karantinu od nedelje
Foto: AP

Do 14. januara

Holandija u karantinu od nedelje

Holandija će od 19. decembra do 14. januara biti u karantinu zbog sprječavanja naglog širenja omikron soja, izjavio je holandski premijer Mark Rute.

"Večeras sam ovde u tmurnom raspoloženju. Da sumiram u jednoj rečenici, Holandija će se sjutra vratiti u režim karantina", rekao je Rute novinarima, prenijela je agencija Frans pres.

Prema njegovim riječima, škole, fakultetu, barovi, restorani i prodavnice sa sekundarnom robom biće zatvoreni od sutra do 14. januara.

Građanima će biti dozvoljene kućne posjete dvije osobe, osim za Božić i doček Nove godine, kada će moći da prime do četiri osobe.

Mnoge evropske zemlje uvele su dodatne mjere protiv epidemije korona virusa, podsjetila je agencija AP.

U Danskoj je naloženo zatvaranje pozorišta, koncertnih dvorana, zabavnih parkova i muzeja.

U Parizu su otkazani vatromet i koncert za doček Nove godine u aveniji Jelisejskih polja, dok je Irska uvela zatvaranje pabova u 20.00 i ograničeno prisustvo na događajima na zatvorenom i otvorenom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.