Predstavnici Instituta za šumarstvo Republike Srbije u posjeti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Predstavnici Instituta za šumarstvo Republike Srbije u posjeti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Pomoćnik Direktora za međunarodnu saradnju Instituta za šumarstva Republike Srbije dr Ilija Đorđević i stručni saradnik dr Goran Češljar 8.12.2021. godine posjetili su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore gdje su sa predstavnicima Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju, direktorom Draganom Otaševićem, načelnikom Direkcije za monitoring u šumarstvu i lovstvu Novicom Tmušićem i načelnikom Direkcije za šumarstvo Rankom Kankarašem razgovarali o aktuelnim temama u oblasti šumarstva.

Fokus je bio na Međunarodnom kooperativnom program monitoringa zdravstvenog stanja šuma u Evropi (ICP Forests), u kojem Srbija i Crna Gora učestvuju na način što prikupljaju sa stalnih bioindikacijskih tačaka podatke o zdravstvenom stanju šuma i iste dostavljaju u ICP centar u Hamburgu, gdje se podaci verifikuju, obrađuju i objavljuju svake godine u formi Tehničkog izvještaja. 

Dogovorena je dalja saradnja vezano za ispunjavanje obaveza iz navedenog programa, kao i za moguće zajedničke aktivnosti na unaprjeđenju nivoa podataka koje Crna Gora isporučuje ICP Forests.

Tu se prevashodno misli na sagledavanje mogućnosti za prelazak na Nivo II prikupljanja podataka, gdje bi se uključio i Biotehnički Fakultet u Podgorici kao aktivni učesnik programa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.