Cetinjanin prebio sugrađanina, dobio šest mjeseci kućnog pritvora
Ilustracija

Cetinjanin prebio sugrađanina, dobio šest mjeseci kućnog pritvora

Sporazumom o prizanju krivice Cetinjanin N.Đ. provešće šest mjeseci u kućnom pritvoru jer je pretukao i nanio teške tjelesne povrede sugrađaninu K.M.

Kako se navodi u sporazumu koji je okrivljeni potpisao sa Osnovnim državnim tužilaštvom na Cetinju, on je 13. maja 2021. godine oko 21.00 čas, u Ulici Njegoševoj na Cetinju ispred trgovinskog objekta, zajedno sa okrivljenim Đ.N. fizički nasrnuo na oštećenog K.M., kojeg su teško tjelesno povrijedili.

“U momentu kada se oštećeni sapleo i pao na tlo, izlazeći iz trgovinskog objekta, gdje je prethodno imao verbalni sukob sa Š.L., istome su prišli trčećim korakom, te obojica okrivljenih oštećenog fizički napali dok je ležao na tlu, zadajući mu više udaraca stisnutim pesnicama i nogama u predjelu glave i tijela, kojom prilikom je isti zadobio tešku tjelesnu povredu, u vidu otoka i crvenila lijeve ušne školjke praćeno rascjepom bubne opne. Takođe, tom prilikom je došlo do nagnječenja lijevog sljepoočnog dijela, krvnog podliva i otoka ispod desnog oka i u desnom jagodičnom predjelu, krvnog podliva u predjelu lijevog obraza, krvnog podliva u lijevom jagodičnom predjelu, otoka u predjelju spoljašnje strane lijeve podlaktice, krvnog podliva u predjelu grudi i vrata i krvnog podliva u predjelu lijeve šake (u predjelu 3. kosti doručja), oguljotine u predjelu 4. ili 5. prsta desne šake, krvnog podliva u predjelu oba ručna zgloba, oguljotine u predjelu vrata, oguljotine u predjelu zadnje strane desne podlaktice, oguljotine u predjelu oba koljena i otoka desnog koljena, čime je N.Đ., kao saizvršilac, izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda”, navodi se u sporazumu.

Na osnovu ovog sporazuma Osnovni sud na Cetinju je za krivično djelo teška tjelesna povreda izrekao okrivljenom kaznu zatvora koja se izvršava u prostorijama za stanovanje u trajanju od četiri mjeseca, a za krivično djelo nasilničko ponašanje kaznu zatvora koja se izvršava u prostorijama za stanovanje u trajanju od tri mjeseca.

Odmjeravanjem jedinstvene kazne za djela u sticaju, sud je okrivljenom izrekao jedinstvenu kaznu zatvora koja se izvršava u prostorijama za stanovanje u trajanju od šest mjeseci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.