Ministarstvo javne uprave objavilo Konurs za raspodjelu sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma
Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija

Ministarstvo javne uprave objavilo Konurs za raspodjelu sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija objavilo je danas Javni Konkurs za raspodjelu sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnosti medija namijenjenih štampanim medijima i internetskim publikacijama kao i Javni poziv za članove Nezavisne Komisije za raspodjelu sredstava iz ovog podfonda.

"Ukupan iznos sredstava za raspodjelu iz podfonda za štampane medije i internetske publikacije iznosi 344.037,58 eura, a raspodjela se vrši na sljedeći način: 90 odsto za raspodjelu, 5 odsto za operativne troškove različitih mehanizama samoregulacije i 5 odsto za operativne torškove Ministarstva", saopšteno je iz Ministarstva.

Cilj konkursa je finansiranje sadržaja od javnog interesa, promovisanje i jačanje medijske pismenosti, zaštita od dezinformacija i lažnih vijesti, podrška ostvarivanju prava građana na pluralno informisanje, podsticaj informisanja o aktuelnim dešavanjima u oblasti društvenog, privrednog, umjetničkog kulturnog i sportskog života.

"Pravo učešća na Javnom konkursu imaju osnivači medija koji su upisani u Evidenciju medija kod nadležnog organa, koji su redovno izmirili poreske obaveze, koji nisu nenamjenski trošili sredstva dodjeljena iz državnog budžeta i ispunjavaju ostale kriterijume propisane ovim konkursom. Pravo učešća na konkursu imaju i samoregulatorna tijela koja su aktivna u posljednje tri godine i ispunjavaju druge uslove propisane Javnim konkursom", poručeno je iz Ministarstva.

Konkurs je otvoren sedam dana, a sve informacije možete pronaći na stranici Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija putem sljedećih linkova: Link 1 i Link 2.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.