Vještačkom rukom pokušao da izbjegne vakcinu
Ilustracija

Bizarna situacija u Italiji

Vještačkom rukom pokušao da izbjegne vakcinu

Jedan Italijan se suočava sa optužbama za prevaru nakon što se pojavio da primi vakcinu protiv koronavirusa noseći lažnu (vještačku) ruku.

Bio je toliko riješen da izbegne vakcinu, ali ipak dobije zdravstvenu propusnicu, da je ovaj antivakser možda platio stotine eura za silikonsku protezu, piše Gardijan, prenosi Nedeljnik.

Bizarna epizoda u centru za vakcine u Bieli, gradu blizu Torina u sjevernom regionu Pijemont, dogodila se nedelju dana nakon što je Italija objavila mjere koje zabranjuju nevakcinisanim ljudima niz društvenih, kulturnih i sportskih aktivnosti.

Nakon što je obavio birokratske formalnosti, uključujući potpisivanje formulara za saglasnost pred doktorom, muškarac, star 50 godina, sjeo je i podigao rukav košulje dok se pripremao da mu zdravstveni radnik da vakcinu.

U početku, zdravstvena radnica nije primijetila ništa čudno, jer je silikon ličio na kožu. Ali, pošto je bolje pogledala i dodirnula ruku, zamolila je čoveka da skine košulju. Njegov plan je osujećen, čovjek, čije ime nije poznato, pokušao je da je ubijedi da zažmuri "na jedno oko“.

"Osjećala sam se uvrijeđeno kao profesionalac. Boja ruke mi je izazvala sumnju i zato sam zamolila čoveka da otkrije ostatak njegove lijeve ruke. Bila je dobro napravljena, ali nije bila iste boje“, rekla je Filipa Bua za "La Republiku“.

Rekla je “La Stampi” da nije mogla da vidi čovjekove vene – "Prvo sam mislila da sam pogrešila, da je to pacijent sa vještačkom rukom“.

Nije jasno da li je nosio cijelu lažnu ruku ili neku vrstu silikonskog sloja preko kože.

"Ažurnost i vještina zdravstvenog radnika pokvarili su planove ove osobe, koja će sada morati da odgovara“, rekao je Alberto Ćirio, predsjednik Pijemonta u zajedničkoj izjavi sa Luiđijem Ikardijem, regionalnim zdravstvenim savjetnikom.

"La Republika“ ukazuuje da incident možda nije bio jedini, pozivajući se na nedavnu poruku na društvenim mrežama koju je možda napisao čovjek iz Biele.

Objava na Tviteru predstavljala je silikonsko muško odijelo sa grudima do pola tijela, zajedno sa lažnim rukama i vratom, koje je bilo na prodaji na Amazonu za 488 eura. Uz sliku je stajala poruka – "Ako ja krenem sa ovim, da li će primijetiti? Možda ću ispod silikona čak obući dodatnu odjeću kako bih izbjegao da igla dopre do moje prave ruke“.

Ćirio i Ikardi su rekli da bi slučaj graničio sa smiješnim da nije "činjenica da govorimo o gestu koji ima ogromnu težinu“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.