Vladika Grigorije podržao borbu protiv RIo Tinta u Srbiji: Bog je stvorio ljepote svijeta da bi smo ih sačuvali a ne bezočno eksploatisali
Vladika Grigorije

Vladika Grigorije podržao borbu protiv RIo Tinta u Srbiji: Bog je stvorio ljepote svijeta da bi smo ih sačuvali a ne bezočno eksploatisali

Episkop diseldorfski i cijele Njemačke Grigorije Durić podržao je kampanju za očuvanje doline Jadra i sprečavanje eksploatacije litijuma, koju namjerava da sprovede kompanija Rio Tinto.

Vladika Grigorije reagovao je nakon ojbaljivanja spota organizacije “Kreni-promeni”, pod nazivom “Srbija nije prodaju”, rekavši da, kao hršćanin, podržava borbu za očuvanje životne sredine.

Podrška episkopa diseldorfskog i cijele Nemačke, ujedno predstavlja i prvu reakciju iz Srpske pravoslavne crkve povodom namjere kompanije Rio Tinto da eksploatiše litijum u dolini Jadra.

“Podržavam, kao hrišćanin, vašu borbu, jer vjerujem da nam je Bog podario svijet i sve njegove ljepote kako smo ih sačuvali, a ne da bismo ih uništavali i bezočno ekspolatisali”, napisao je Grigorije na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Prošlog petka, organizacija “Kreni – Promeni” je održala protest ispred Radio televizije Srbije u Takovskoj 10. Skup pod sloganom "Srbija nije na prodaju” organizovan je zbog toga što javni servis odbio da prikaže njihov spot o kompaniji Rio Tinto, odnosno o tome kakve bi posljedice iskopavanje litijuma imalo po životnu sredinu.

Gostujući u emisiji “Probudi se”, izvršna direktorka "Kreni-promeni“ Marina Pavlić rekla je da spot o Rio Tintu, koji nije želio da emituje RTS, za samo jedan dan pogledalo preko 400.000 građana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.