Počelo oplemenjavanja parkovske površine pored teničkih fakulteta
Foto: Mediabiro

Počelo oplemenjavanja parkovske površine pored teničkih fakulteta

Oplemenjavanje dijela parkovske površine pored teničkih fakulteta započeto je danas, a u narednih sedam dana biće zasađeno 1.050 sadnica.

Na površini od 25 hiljada metara kvadratnih biće zasađeno 15 vrsta sadnica koje su prilagođene ovom podneblju.

Rektor Univerziteta Crne Gore (UCG) Vladimir Božović je tim povodom rekao da UCG intezivno radi na obogaćivanju svojih sadržaja u sferi ekološke prepoznatljivosti.

"Projektom je predviđeno velika parkovska površina, koja u srazmjeri sa veličinom grada, može da bude central park Podgorice“, istakao je Božović.

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović kazao je da je ovo akcija za ljepšu i zdraviju Crnu Goru.

China Road and Bridge Corporation (CRBC) je, kako je rekao, donirala više od hiljadu sadnica.

On je istakao da se pored parka nalazi i eko zgrada u izgradnji.

“Predviđeno je da to bude zgrada Ministarstva ekologije, tako da će uz ovaj park ovo biti jedan od ljepših djelova Podgorice”, rekao je Mitrović.

Mitrović je rekao da je najviše zelenila do sada posađeno u djelovima oko bolnica u Crnoj Gori.

“Takođe smo radili uređene prostora oko škole i bolnice u Beranama,a plan je da to radimo i u Baru i Ulcinju”, kazao je Mitrović.

On je napomenuo da je zasađen veliki broj sadnica i u djelovima koji su izgorjeli u požaru.

“To je jedan process koji ćemo nastaviti kako bi Crna Gora bila ljepša”, rekao je Mitrović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.