Vuković: Investitor je Vlada Crne Gore, bulevar nije isplaćen na vrijeme a odgovora iz Ministarstva još nema
Foto: Mediabiro

Stari aerodrum

Vuković: Investitor je Vlada Crne Gore, bulevar nije isplaćen na vrijeme a odgovora iz Ministarstva još nema

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima,obišao je završne radove na rekonstrukciji Ulice Miodraga Bulatovića, kao Bulevar Veljka Vlahovića i Zmaj Jovinu ulicu na Starom aerodromu.

“Mi smo u rekonstrukciju ove važne saobraćajnice ušli prošle godine, tada smo temeljno rekonstruisali njen prvi dio, zatim su kolege iz Agencije za rekonstrukciju i razvoj nastavile dalje”, kazao je Ivan Vuković.

On je istakao da su juče završeni radovi na rekonstrukciji, kako je rekao, značajno duže dionice dužine 320 m, a ukupna investicija premašuju 330.000 eura.

“Na ovaj način dobili smo, ne samo kvalitetnu saobraćajnicu nego i kompletnu infrastrukturu koja ide ispod zemlje , kao i novu rasvjetu. Sudeći po reakcijama naših sugrađana,  vidim da su jako zadovoljni“, kazao je Vuković.

U obilasku, Vuković je posjetio i Zmaj Jovinu ulicu, mjesto gdje se spajaju budući Bulevari ; Zmaj Jovin Bulevar i Bulevar Veljka Vlahovića.

“U pitanju su dvije kapitalne investicije, ne samo za ovaj dio grada, nego i za Podgoricu u cjelini.

Gradonačelnik ističe da je Zmaj Jovin Bulevar važan i zbog podzemnih instalacija, jer je, kako je naveo, ispod zemlje je planirana izgradnja ozbiljne kolektorske mreže.

“Investitor u oba slučaja je Vlada Crne Gore, a Glavni grad je pomogao u mjeri mogućeg da se pripremi teren i da se krene u realizaciju ova dva projekta, međutim, što se tiče finansiranja to je obaveza Vlade”, kazao je Vuković.

On je rekao da je još u martu mjesecu davao apel da će realizacija ova dva projekta biti zaustavljena ukoliko Vlada što prije ne usvoji budžet.

“Desilo se ono na što sam upozoravao. Izgradnja Bulevara Veljka Vlahovića nije plaćena na vrijeme , i radovi na izgradnji ovog velikog Bulevara su stali. Nakon čega smo se mi fokusirali na izgradnju Zmaj Jovinog Bulevara, sa istim zahtjevom, i opet nije bilo nikog da nas čuje. Zatim smo ukazali na činjenicu, da je kapitalnim budžetom bila predviđena izgradnja nastavka Bulevara Save Kovačevića , iskoristili smo taj novac kako bi se platilo izvođač”, rekao je Gradonačelnik.

On je poručio da je posljednju urgenciju uputio prije sedam dana, te da i dalje čeka na odgovor iz Ministarstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.