Festival nijemih filmova mladih 27. septembra
ilustracija

Festival nijemih filmova mladih 27. septembra

Forum mladi i neformalna edukacija – Forum MNE Vas poziva da ispratite Festival nijemih filmova mladih koji će biti realizovan u okviru Underhill Festa, 27.septembra, u periodu od 20:00 do 20:30h na platou Muzičkog centra Crne Gore.

U proteklom periodu, a u okviru projeka „Omladinska fikcija bez riječi“ koji je finansijski podržala Ambasada SAD u Podgorici, Crna Gora je dobila priliku da se priključi Internacionalnom festivalu nijemog filma mladih (International Youth Silent Film Festival) iz Portlanda. Riječ je o takmičarskom festivalu za mlade uzrasta do 20 godina.

U okviru otvorenog poziva u trajanju od skoro 2 mjeseca, na jedinstvenoj platformi (www.makesilentfilm.com) pristiglo je 14 kratkometražnih nijemih filmova.

Odlukom stručnog žirija koji su činili: professor i pozorišni reditelj Petar Pejaković, filmski reditelj Mladen Ivanović, stand-up komičar Andrija Dabanović i fotografkinja Katica Nišavć, biće prikazano 7 filmova.

Najbolji će biti nagrađeni, a 2 filma će nastaviti takmičenje u okviru Internacionalnog festivala nijemog filma mladih, piše Cdm.

Nagrade za 3 najbolja filma su obezbijedili: Filmski centar Crne Gore, Sekretarijat za kulturu i sport – Glavni grad Podgorica i Tehnomaxx.

Program će otvoriti Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorka SAD-a u Podgorici i izvršna direktorka Foruma MNE, Elvira Hadžibegović.

Svrha projekta koji je Forum MNE sproveo jeste osnaživanje i angažovanje mladih do 20 godina da koriste koncept nijemih filmova da izraze svoje stavove, kao i da uključe svoje nastavnike u proces, u cilju promovisanja vizuelnih umjetnosti i multimedije u nastavi i učenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.