Građanska inicijativa 21. maj: Na vanrednim parlamentarnim izborima Crna Gora će se vratiti sebi
Foto: GI 21. maj

Građanska inicijativa 21. maj: Na vanrednim parlamentarnim izborima Crna Gora će se vratiti sebi

Krivokapićeva vlada, koja je sastavljena uz nevoljnu podršku parlamentarne većine, od prvog dana je primjer nefunkcionalne i sporne izvršne vlasti, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

U saopštenju koje potpisuju Rade Bojović, Ljubomir Filipović i Miodrag Živković poručuju da paradoks bude veći, radi se o vladi čije kadrove i čiju politiku teže podnose vladajuće stranke nego li parlamentarna opozicija.

"Zato je i razumljivo da vlada koja djeluje poput “čardaka ni na nebu ni na zemlji” okonča svoj rad, čime bi se prekinula destruktivna kriza klero-nacionalističke i populističke vlasti. U tom smislu, sadašnji pokušaji da se skrpi nova vlada predstavlja samo nervoznu kupovinu vremena od strane Vučićevih neočetnika i njihovih “građanskih” abonenata. Jednomandatna parlamentarna većina odlično zna da je već odavno postala izborna manjina i zato grčevito pokušava da sastavi novu izvršnu vlast", poručuje se u saopštenju.

Kako god se kako navode bude okončao ovaj tragikomični pokušaj, činjenica je da je se sve što radi vlast koja je proizvod savezništva velikosrpskih nasrtaja i crnogorskih trabanata osuđeno na skoru propast.

"Zato je važno da demokratska, građanska i multietnička većina pokaže strpljenje i pamet, jer će se na vanrednim parlamentarnim izborima Crna Gora odlučno vratiti sebi i svom evroatlantskom putu", zaključuje se u saopštenju.          

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.