Građanska inicijativa 21. maj: Crnogorska ekonomija u sve težem stanju
Građanska inicijativa 21. maj

Građanska inicijativa 21. maj: Crnogorska ekonomija u sve težem stanju

Građanska inicijativa 21. maj saopštila je danas da je crnogorska ekonomija u sve težem stanju.

“Predizbornom, rasipničkom i neodrživom državnom budžetu nedostaje 600 miliona eura, stopa nezaposlenosti je blizu 20%, skoro 20.000 firmi i preduzetnika je pod blokadom, poslovni i fiskalni ambijent je sve destimulativniji, opšta inflacija je oko 17%, dok je hrana poskupila preko 50% u protekle dvije godine. Pritom, antigrađanska i antidemokratska većina je u javnom administrativnom i privrednom sektoru na svim nivoima vlasti već zaposlila blizu 10.000 partijskih uhljeba“, kazali su iz GI 21. maj.

Istovremeno, poručuju da delegitimisana i groteskna Abazovićeva vlada, bez obzira na licemjerne kritičke osvrte pojedinaca iz nelegitimne parlamentarne većine, nastavila je da vodi javne finansije na tragu prethodne demagoške i antitržišne 42. Vlade.

“Dodatno, državni organi već duže vrijeme u zakonskim ili razumnim rokovima ne ispunjavaju finansijske obaveze prema firmama i građanima. Očigledno je da pored političkog, ustavnog i institucionalnog rastrojstva Crnoj Gori slijedi i živopisno ekonomsko posrnuće. Beznadežna je nacionalna ekonomija kojom upravljaju diletanti, partijski oportunisti i eksperimentalisti na tuđi račun“, zaključili su iz Građanske inicijative 21 maj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.