Đurović: Vjeronauci nije mjesto u školama
Goran Đurović, Foto: URA

Đurović: Vjeronauci nije mjesto u školama

Kao što smo ranije već saopštili, URA je protiv uvođenja vjeronauke u školama, saopštio je danas Goran Đurović potpredsjednik tog Građanskog pokreta.

Đurović je kazao da u URI smatraju da se vjeronauka može izučavati u okviru vjerskih institucija i svi zainteresovani građani mogu svoju djecu usmjeravati na taj oblik podučavanja na tim mjestima. 

"U školama već postoji izborni predmet koji se zove "Istorija religija" kojim se pruža sticanje znanja o svim religijama. Formalni obrazovni sistem treba snažiti predmetima koji će razvijati pojedince sa kritičkim mišljenjem i koji će podržavati naučni razvoj. U sekularnoj i građanskoj Crnoj Gori državni obrazovni sistem treba da doprinese očuvanju takvog vaspitanja i poštovanja različitosti", poručio je Đurović ispred URE.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.