Bjelopoljac na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi osvojio bronzu: Zadovoljan sam što sam u najboljem svijetlu predstavio državu, profesore, sebe...

Naša vrijedna i talentovana djeca

Bjelopoljac na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi osvojio bronzu: Zadovoljan sam što sam u najboljem svijetlu predstavio državu, profesore, sebe...

Osamnaestogodišnji Amir Kolić iz Bijelog Polja osvojio je treće mjesto na 38. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u konkurenciji od 100 takmičara.

Takmiči se, kako kaže za Kodex, u matematici još od 7. razreda osnovne škole te se može reći da od tada traju pripreme za ovo takmičenje. Ipak, priznaje, da se i ranije počeo zanimati za ovu nauku.

Balkanska olimpijada  - treća sreća

"Imam iskustva sa takmičenjima, s obzirom da mi je ovo treće učešće na Balkanskoj olimpijadi, s tim da sam ovaj put uspio osvojiti medalju. Ovo jeste moja prva medalje, zadovoljan sam što sam napokon ostvario jedan od mojih ciljeva i što sam u najboljem svijetlu predstavio državu, sebe a i sve ljude koji su stajali iza mene, kao što su moji roditelji, profesori i brojni drugi prijatelji", kaže Amir za Kodex.

Pored Balkanske olimpijade, učestvova je i na Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi, najstarijem takmičenje na svijetu za srednje škole na kojem učestvuje oko 120 država.

Amir planira da svoje školovanje nastavi i u Americi.

"Sada završavam program Međunarodne diplome na Koledžu Ujedinjenog Svijeta u Mostaru(UWC Mostar). Planiram nastaviti studije u Americi", rekao nam je ovaj vrijedni, talentovani i uspješni matematičar.

Čestitke od predsjednika, nagrada od opštine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Amiru uspjeh.

"Mladi poput tebe, spremni da kontinuirano rade na svom obrazovanju i da svoje znanje odmjeravaju i unapređuju i izvan granica Crne Gore, pokazuju pravi put ne samo za ostvarenje svojih snova,već i za moderni razvoj i napredak crnogorskog društva, za evropsku budućnost Crne Gore", napisao je Đukanović na Twiteru.

Opština Bijelo Polje odlučila je i da novčano nagradi Amirov usojeh, sa 1000 eura.

Predsjednik Opštine Petar Smolović je istakao su mladi i uspješni Bjelopoljci najbolji ambasadori grada.

“Ponosimo se tvojim uspjehom, jer samo učešće na Olimpijadi ogroman uspjeh. Bijelo Polje ima tradiciju dobrih matematičara, ali i drugih prirodnih i društvenih nauka” - rekao je Smolović.

Obaveza lokalne samouprave, je, kako je rekao, da podržava i stimuliše mlade koja postižu dobre rezultate u bilo kojoj oblasti.

“Ovo je samo mali znak pažnje i neka vrsta male pomoći. Mi smo i do sada kroz stipendije i nagrade podržavali uspjehe učenika osnovnih i srednjih škola i to ćemo raditi i u narednom periodu” - dodao je Smolović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.